Post TERKINI

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Thursday, 5 April 2012

GelombaNg HindUsTan

Assalamualaikum....ehem2..np?sakit tekak ker?hehehe...sj jer...

Ok lah sebelom nih slalu bahasakan diri sebagai "saye"...kali nih nak tukar lah pulak.. Nk tukar "aku"..sbb rase lagi selese kot..huhuhuh...

HINDUSTAN...sape ske filem hindustan angkat tangan....saye! saye! saye!..wah ramai btol..ade  yang x suke gak.. Btol x? Semenjak dua menjak, tiga menjak  dan bermenjak2 nih, kembali aktif ske kat hindustan..lebih2 lagi kalau filem yang melibatkan Salman Khan Bhai..pergh.....x leh tahan....Bukan x leh tahan aper ek..x leh tahan nak beli DVD dier..nak tgk kat wayang kene tgk negeri gak..kalau kat Negeri 9 ni macam jarang kluar citer hindustan kat wayang...Dulu mase dok kat Klang..x hingat layan hindustan kat wayang..

Mungkin ikot mak ayah aku kot minat hindustan nih.mak aku crite mase cite Bobby tgh hot kat wayang, banyk kali ayah aku gi tengok..patutlah anak die ikot same suke hindustan..Hero kegemaran ayah aku Dramendra..Kate die hero macho.Aku plak ske kat Salman Khan Heroin plak aku ske Karisma Kapoor.W/pon dieorang nih macam dah agak tua..tp x der arr tua sangat. Dieorang nih mmg glamor lah mase zaman kegemilangan dieorang dulu.. 

 Salman bhai..Hensemkan?Mate besar tu cute jer tgk.geram jer..(menggatal sket) huhuh (",)

 Filem Ready..Best cite nih.x rugi tgk..Lagu best Dhinka chika..... (",)

Sebenarnye aku ader cite best tentang bintang filem hindi Salman khan nih.aderlah kene mengene dgna aku..Citer nih maser tahun 1999. Mase tuh aku tgh tunggu result SPM..Nk keje, ayah aku plak x bagi. So, dok lepak dalam bilik sambil dengar radio..terdengar plak kat radio swasta ni DJ tu kate Salman Khan nak datang Malaysia promo cite Hello Brother..Pastu ader plak pertandingan dan 5 pemenang bertuah akan dapat makan dgn Salman. Pertandingan tu dalam bentuk tulis karangan "mengapa anda ingin bersama Salman Khan" dan buat buku skrap gambar2 Salman Khan.. Aku aper lagi, terus capai pen dan kertas...Tulislah karangan panjang lebar..siap tulis nak guling2 dgn Salman Khan macam dalam filem...hihihi lawak tol bile ingat balik...

Bile karangan dah siap,esoknye aku suh kakak aku faks dari tempat kj dier...malam2 dok depan radio dgn harapan name kn umum sebagai pemenang harian..tapi x der pon..huhuh sedei...satu malam tu, mak ayah aku x der balik kg.tinggallah aku,kakak dgn adik lelaki aku kat umah..siap2 lah nk kuar gi cyber cafe.Tetibe adik aku panggil kate ader orang call nk cakap dgn aku.Sekali dgr dalan phone Tahniah Normala anda pemenang pada hari ini"!!!!...Aku ape lagi...menjerit x hingat punyer sambil melompat2 dgn kakak aku...dalam mase yang same adik aku bkk radio nk dgr suare aku, sekali siaran radio ader problem..hampeh tol..DJ tu suh aku belakon balik sbb mase aku menjerit kegembiraan, die x sempat nak record...Aku pon belakon jerit gumbira..Tapi nampak sangatlah x jadi..huuh lawak2...DJ tu kate leh bawak sorang teman.Aku dh pikir nk bawak kakak aku..Ske lah die tu...

-CITE NI MMG PANJANG SKET...HIHIIHI..JGN MARAH.-

Dgr ura2 Salman khan x jadi turun Malaysia sbb die nk gi jumpe Aiswaryarai kat Singapore..maser tu dieorang tgh hangat becinte (nyampah aku)..aku dh gelisah dah nih..hancur harapan nk jumpe Salman bhai. Tibelah ari makan bersama Salman Khan kat Restoran Passage True India (betol ker aku eja nih). Ayah aku yang hantar. Pas hantar  aku dan kakak aku,mak , ayah dgn adik aku balik kg teros. Pandai gak ayah aku carik. Sampai2 jer tgk ramai betol peminat Salman Khan . Nampaklah sepanduk tulis "Pemenang".Aku gilah kat sane..Bersalam2an lah dgn 4 orang pemenang yang lain dgn teman dieorang. Pastu kami dibawa masuk dalam restoran..Huhuh mmg sah Salman x datang..kecewe akk..yang datang nak tau saper???Abaaz Khan da..adik si Salman Khan. Die pon berlakon filem Hello Brother tu gak.. jadilah..korang ader??hehehe.Tangkap2 gambar, makan2 minum2, borak2 semua, tetibe DJ tu buat kejutan..Die umumkan yang kami 5 orang pemenang akan diterbangkan ke Bollywood..Aku x tau nak gembire ker atau ape..Confirm ayah aku mesti x bagi punyer arr..jangan harap!!!..huhuhuh

 Salman sebagai Lovely Singh dalam filem Bodyguard. Pelik sunggunh name Lovely..Tapi mmg sangat lovely...huhuh dalam cite nih Kareena ader pakai suara Karisma.Terubat rindu kat Karisma..(nantikan Mei ini kemunculan Karisma Kapoor dalam filem barunya  "Dangerous Ishq")

Dipendekkan cerita, ayah aku mmg x bagi..sedei siut..Jadilah dapat pengalaman makan dgn Arbaaz Khan tu..Aku dgr cite yang pegi Bollywood tu pon bukannye dapat jumpe Salman Khan.Tapi dapat lah pegi set pengambaran kat sane. Dapat tgk Karisma Kapoor dgn Bobby Deol belakon..Cis! jeles aku dieorg dapat jmpe Karisma..huhuh

Salman sebagai Chulbul Pandey dalam Dabaang..Filem ni menang National Film Award untuk Best Popular Film Providing Wholesome Entertainment, pastu menang 6 anugerah dalam Filmfare Award termasuk Best film, tujuh Screen Award, sembilan Zee Cine awards dan sepuluh IIFA Award. Cayalah!!!! Box Office nihhh....

Ek Tha Tiger 

 Dabaang 2..Alamak..maner misai???huhuhuh

Dua2 atas ni filem yang akan berada dipawagam x lame lagi..x sabar nak tgk..huhuh (Beli DVD lah nampaknyer...)


-JGN MARAH EK..SAYE PEMINAT SALMAN,SO GAMBAR DIE JER YANG ADER...TERLEBIH2 PLAK KAT SINI...HEHEHE-

4 comments:

coklatpurple-coklatpurple said...

cik mala mmg minat ngn salman ke.. dah jd pak cik dia ye..hihihi

YaNa Yassin said...

Muhahahha, x abis lagi minat hindustan nyaaa :))

MalaOmak said...

a'ah mmg minat sgt kat salman khan..x pelah pakcik yang hensem..hhehehe

MalaOmak said...

ui..mestilah...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...